***براساس اطلاعات اتحادیه مجازی متا شما عضو هیچ یک از گروههای سازمانی متا نیستید *** لطفا در صورت تمایل برای مشارکت و استفاده بهتر از امکانات متا ، فرم عضویت را پرنمایید*** برای این کار برروی همین نوار یا کلمه عضویت کلیک نمایید ...***

* متا در یک نگاه

بخشهاي فعال

آخرين ارسالهاي هر بخش در همان بخش وجود دارد براي سهولت دسترسي به آخرين مباحث مورد علاقه ، از آخرين ارسالهاي همان بخش استفاده نماييد

بخش آزاد اعتياد حسابداري عمران فلسفه کامپيوتر مديريت خانواده روانشناسي آمار بورس
بخش آزاد اعتياد حسابداري عمران فلسفه کامپيوتر مديريت خانواده روانشناسي آمار بورس

نویسنده موضوع: طرح هر روز یک سوال حسابداری  (دفعات بازدید: 652 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

• گروه مدیریت
  • تعداد ارسال: 3.582
  • ایجاد موضوع : 645
  • رای برای مدیریت : 78
  • متحد ایران متا
  • توان محتوا سازی: +955
  • تخصص: حسابداری
  • سمت: مدیرمالی
طرح هر روز یک سوال حسابداری
« : ژوئن 01, 2010, 10:43:24 »
0
سلام خدمت همه دوستان خوبم و اعضاء جدید

اگر موافق هستید هر روز به نوبت یک سوال حسابداری از همدیگر میپرسیم و به بحث میگذاریم به این ترتیب که اعضاء ثبت نام میکنند و یک نفر مسئول جدول بندی آنان شده و به ترتیب دوستان سوالات رو مطرح میکنند.
هدف من آشنا شدن با تجربیات همدیگر است و نیز با استانداردها و قوانین و مقررات حالا دوستانی که تمایل دارند ثبت نام کنند ممنون هستم که آمادگی خود را اعلام کنند.

با اجازه اولی سوال رو خودم میپرسم دوستان لطفا" نظر دهند:

در رابطه با اندوخته هائی که میتوان گرفت و قوانین آن و نیز محدودیتهای قانونی آن توضیح بفرمائید:

یا علی

گروه حرفه ای مدیران مالی

پاسخ : طرح هر روز یک سوال حسابداری
« پاسخ #1 : ژوئن 01, 2010, 19:00:49 »
0
با سلام و درود به استاد عزیزم جناب آقای احسانی عزیز

من طرفدار پر و پا قرص این نظرم ، چون هر روز بیشتر از روز قبل احساس میکنم از حسابداری تجربی و  دنیای بزرگ حسابداری هیچ چیز نمیدونم.
امیدوارم استادان بنده هم به بحث ما رونق بدن.

یاحق
***کسی که به من می آموزد ،از کسی که مرا دوست دارد با ارزش تر است***

• گروه مدیریت
  • متحد ایران متا
« پاسخ #2 : ژوئن 01, 2010, 21:22:46 »
0
سلام خدمت جناب مومیوند

شما همیشه شکسته نفسی میفرمائید.نه بنده استاد هستم ونه شما اینطور که وصف میفرمائید.به هر حال بقیه دوستان تشریف بیارن تا مباحث حسابداری رو بیشتر مورد بررسی قرار دهیم.

« پاسخ #3 : ژوئن 01, 2010, 21:26:17 »
0
با سلام وکسب اجازه از استاد عزیزم جناب احسانی 

از اندوخته ها می توانیم به اندوخته قانونی -احتیاطی -سرمایه گذاری وطرح توسعه اشاره کنیم البته فقط اینها تو ذهنم بوده ودر مورد اندوخته بیشتر به خاطر اینکه ما بتوانیم در تقسیم سود قسمتی از سرمایه (10%)را همیشه برای روز مبادا داشته باشیم

با احترام

« پاسخ #4 : ژوئن 02, 2010, 08:58:25 »
0
با سلام و درود

جناب احسانی ، لطفاً انواع اندوخته ها رو نام ببرید تا در مورد هرکدومشون در شرایط خاص بحث بشه.

با تشکر.

• گروه مدیریت
  • متحد ایران متا
« پاسخ #5 : ژوئن 02, 2010, 09:32:39 »
0
سلام

پیشنهاد خیلی خوبیه من اندوخته هائی که به ذهنم میرسه مینوسیم بقیه دوستان هم کمک کنند بعد از اولین مورد شروع به تشریح کردن کنیم:

1-اندوخته قانونی
2-اندوخته احتیاطی
3-اندوخته طرح و توسعه
4-اندوخته سرمایه گذاری
5-اندوخته سهام خزانه
6-اندوخته تامین مالی
7-اندوخته بازسازی کارخانه

دوستان اولین بحث رو به نظر من راجع به تفاوت اندوخته با ذخیره داشته باشیم و یک توضیحی هم راجع به بحث اندوخته وجوه استهلاکی که در کتب جدید به عنوان سپرده وجه استهلاکی از آن نام برده میشود داشته باشیم چطور است؟

« پاسخ #6 : ژوئن 02, 2010, 09:37:42 »
0
بسیار عالی

پس اندوخته با ذخیره فرق میکنه. ممکنه لطفاً تفاوت عمده اندوخته و ذخیره رو بیان کنید و اصلا اندوخته به چه جهت اعمال میشه؟

با درود

• گروه مدیریت
  • متحد ایران متا
« پاسخ #7 : ژوئن 02, 2010, 09:52:14 »
0
سلام

شکل ظاهری این دو واژه یکی است و شاید بیشتر دانشجویان را سردرگم میکند اما محتوی این دو خیلی متفاوت است در واقع ذخیره یک نوع تعهد یا بدهی یا جبران بخشی از دارائیهای از دست رفته ما میباشد .در اینجا ما اصلی داریم تحت عنوان مقابله درآمد با هزینه های هر دوره که ما را ملزم میکند این موارد که طرف حساب آن هزینه است و طرف دیگر دینی میباشد که زمان تسویه آن معین نیست لذا بحث اصل محافظه کاری نیز مطرح خواهد شد.
در واقع در طی فرآیند عملیاتی ما بر اساس گذشت زمان ما تعهداتی پیدا میکنیم که ثبتی از بابت آن زده نمیشود و یا درائیهای ما در اثر فعالیت عمر مفید خود را از دست میدهند و این ذخیره بنا بر اصول فوق گرفته میشود.
ذخيره بايد در صورت احراز معيارهاي زير شناسايي شود:
1) واحد تجاري تعهدي فعلي (قانوني يا عرفي) دارد که در نتيجه رويدادي در گذشته ايجاد شده است.
2) خروج منافع اقتصادي براي تسويه تعهد محتمل باشد.
3) مبلغ تعهد به گونه‌اي اتکا پذير قابل برآورد باشد.

در مورد اندوخته بحث متفاوت است و همه ما میدانیم بین منافع سهامدار و مدیران تناقض وجود دارد به این شکل که سهامداران همیشه به دنبال برداشت سود بیشتر هستند اما مدیران به دنبال جلب سرمایه بیشتر جهت تسهیل در فعالیت اجرائی و نهایتا" سود بیشتر هستند لذا در نهایت تناقضی نیست چون هدف هر دو سود بیشتر است و این زمان است که باعث میشود در نگهداشت منابع یا برداشت آن بین این دو اختلاف نظر و یا تفاهماتی به وجود آید.
در واقع ذخیره حتی زیان هم داشته باشیم عمل میشود ولی اندوخته کنار گذاشتن قسمتی از سود قابل تقسیم است.

البته میدانم که همه این بحث ها را شما دوستان میدانستید ولی گذاشتم برای استفاده دانشجویان عزیزی که وارد سایت میشوند.

بااحترام

« پاسخ #8 : ژوئن 02, 2010, 10:22:45 »
0
با درود به جناب احسانی

سوال اول اینکه: آیا اندوخته ای هست که اجباری باشد؟ و باید حتماً در پایان سال اعمال شود
و دوم اینکه لطفاً در مورد اندوخته قانونی کمی توضیح دهید

با تشکر

• گروه مدیریت
  • متحد ایران متا
« پاسخ #9 : ژوئن 02, 2010, 10:32:58 »
0
ابتدا باید عرض کنم اندوخته ها در کل به دو دسته قانونی و اختیاری تقسیم میشوند که اندوخته قانونی در ایران مشخص است و یک مورد است ولی اندوخته های اختیاری را میتوان تحت هر نامی و به هر ترتیبی طبقه بندی کرد که مهمترین آن اندوخته طرح و توسعه است که معاف از مالیات میباشد:

مطالب با اهمیت اندوخته قانونی:

بر اساس مفاد ماده 239 اصلاحیه قانون تجارت ، سود قابل تقسیم عبارت از:
 سود خالص سال مالی شرکت منهای مانده زیان انباشته سنوات قبل و اندوخته قانونی و سایر  اندوخته های اختیاری می باشد .
بعلاوه بر اساس ماده 240 ، توزیع هر گونه سود بدون رعایت اصلاحیه مزبور ، توزیع منافع موهوم تلقی می گردد . بنابراین در نظر گرفتن هر گونه مبلغی بعنوان اندوخته های اختیاری یا توزیع سود بین صاحبان سهام صرفاً پس از پوشش مانده زیان انباشته سنوات قبل و همچنین وضع اندوخته  قانونی مجاز می باشد . در نتیجه ، در صورت عدم رعایت موارد فوق ، موضوع باید با اشاره به ماده قانونی مربوط در گزارش حسابرس مستقل و بازرس قانونی بصورت ؤ انحراف از استانداردهای حسابداری مطرح گردد . بدیهی است در صورتی که آثارمالی موضوع با اهمیت نباشد ذکر آن در سایر موارد گزارش حسابرس مستقل و بازرس   قانونی کافی خواهد بود .

نحوه محاسبه اندوخته قانونی:

طبق ماده 140 اصلاحیه قانون تجارت ، یک بیستم سود خالص هر سال باید به عنوان اندوخته قانونی در نظر گرفته شود . ازطرف دیگر ، طبق ماده 238 همان اصلاحیه ،  مبنای محاسبه اندوخته قانونی ، سود خالص پس از وضع زیان های وارده در سالهای  قبل تعیین شده است . بنابراین ، در شرایطی که شرکت زیان انباشته (سنواتی )  دارد ، تنها ، رقم سود خالص سال جاری نباید مبنای محاسبه اندوخته قانونی قرار   گیرد بلکه لازم است جمع زیان سنواتی از رقم سود خالص سال جاری کسر و یک بیستم  مازاد محاسبه و به عنوان اندوخته قانونی در نظر گرفته شود .

اندوخته قانونی طبق قانون تجارت باید هر ساله 20/1معادل 5%سود شرکت جهت اندوخته قانونی ذخیره شود تا به 10%سرمایه برسد واین اندوخته اجباری است (در صورت سودده بودن شرکت) ولی اندوخته عمومی و احتیاطی اختیاری وبسته به نظر هیات مدیره میباشد
نکته مهم در خصوص اندوخته قانونی این است که در صورتی که یک واحد تجاری مبلغ اندوخته قانونی خود را از سقف تعیین شده (5 درصد سرمایه) بیشتر در نظر گرفته باشد (مثلا 7 درصد) تحت هیچ عنوان اجازه کاهش مبلغ اندوخته خود را نخواهد داشت-تبصره 2 ماده 158 قانون تجارت((انتقال اندوخته قانونی به سرمایه ممنوع می باشد))

نکته مهم دیگر در خصوص اندوخته قانونی این است که در صورتی که یک واحد تجاری مبلغ اندوخته قانونی خود را از سقف تعیین شده (10 درصد سرمایه) بیشتر در نظر گرفته باشد (مثلا 12 درصد) تحت هیچ عنوان اجازه کاهش مبلغ اندوخته خود را نخواهد داشت-تبصره 2 ماده 158 قانون تجارت((انتقال اندوخته قانونی به سرمایه ممنوع می باشد))

« پاسخ #10 : ژوئن 02, 2010, 10:55:23 »
0
با درود به آقای احسانی

فبل از سوالم ، از همه دوستان عذرخواهی میکنم اگر بعضی از سوالهای من از نظر ایشان پیش پا افتاده است. به هر حال سوال کردن بهتر از ندانستن است.
سوالی که برای من پیش آمده این است که اندوخته را در چه حسابی ثبت میکنند و در چه شرایطی میتوان از محل اعتبار اندوخته استفاده کرد؟

با تشکر...

• گروه مدیریت
  • متحد ایران متا
« پاسخ #11 : ژوئن 02, 2010, 11:10:58 »
0
سلام

اندوخته چونکه از سود کسر میشود ثبت آن به این شکل است:

عملکرد و سود وزیان جاری               بدهکار

اندوخته                                    بستانکار

« پاسخ #12 : ژوئن 02, 2010, 11:52:47 »
0
با درود مجدد به جناب احسانی

در چه شرایطی میتوان از محل اعتبار اندوخته استفاده کرد؟ برداشت از محل اعتبار قانونی باید با چه شرایطی باشد؟

با تشکر...

• گروه مدیریت
  • متحد ایران متا
« پاسخ #13 : ژوئن 02, 2010, 12:44:13 »
0
با درود مجدد به جناب احسانی

در چه شرایطی میتوان از محل اعتبار اندوخته استفاده کرد؟ برداشت از محل اعتبار قانونی باید با چه شرایطی باشد؟

با تشکر...
سلام

این اندوخته تازمانی که شرکت وجود دارد هست واجازه دست بردن به آن وکسر یا تقسیم آن وجود ندارد.

« پاسخ #14 : ژوئن 02, 2010, 12:50:06 »
0
با درود مجدد

اگر شرکت زیان ده شد چطور؟ و آیا در همه شرکتها (( تولیدی ، خدماتی ، بازرگانی )) این ذخیره لحاظ می گردد؟

با تشکر...

موضوعاتی که ممکن است عنوان یا محتوای آن با این موضوع در یکی از تالارهای متا مرتبط باشد

موضوع / نویسنده پاسخ ها آخرين ارسال
3 پاسخ ها
758 مشاهده
آخرين ارسال مه 28, 2010, 11:02:10
توسط A.Ehsani
3 پاسخ ها
725 مشاهده
آخرين ارسال اكتبر 18, 2010, 14:28:25
توسط DELFAN
1 پاسخ ها
323 مشاهده
آخرين ارسال اكتبر 17, 2010, 22:38:37